Апеляційний суд задовольнив позов ТОВ «Системний зв’язок»

ohh

Двадцять другого листопада апеляційний суд м. Рівне задовольнив позов ТОВ «Системний зв’язок», яке впроваджувало автоматизовану систему обліку оплати проїзду (АСООП) в луцьких тролейбусах.  Торік наприкінці березня у луцьких тролейбусах з’явилися валідатори, придбані  ТОВ «Системний зв’язок». Пристрої повинні були забезпечити чіткий облік процесу оплати за проїзд і проконтролювати реальний пасажиропотік на маршрутах. Втім за виконані роботи та купівлю валідаторів КП «Луцьке підприємство електротранспорту» відмовилося сплатити, внаслідок чого ТОВ «Системний зв’язок» змушене було подати до суду. Позовні вимоги ТОВ «Системний зв’язок» стосувалися виплати їм двох мільйонів гривень, що було передбачено договором. Дану справу суд м. Луцьк відмовився розглядати, однак ТОВ «Системний зв’язок» подало на апеляцію. Як вже зазначалося вище, апеляційний суд м. Рівне повністю задовольнив позов ТОВ «Системний зв’язок». Відтак у міста Луцька з’явився шанс осучаснити систему оплати за проїзд та легалізувати надходження оплати за проїзд завдяки електронному квитку.

«Сподіваюсь, що чиновники у Луцьку перестануть чинити опір електронному квитку та легалізації обігу коштів у громадському транспорті, – зазначає директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків. – Навіть більше: аби підвищити якість перевезення, в обласному центрі Волині оголосили конкурс на оператора електронних систем міста. Про це йшлося 21 листопада під час засідання виконавчого комітету міської ради. Отже, автоматизація обліку повинна бути, тому що, на мою думку, це правильно для будь-якого міста. »

Проект Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті міста, яка дозволить підвищити якість та ефективність надання послуг з перевезень, затвердили депутати міської ради. Зокрема, запустити програму планують у третьому кварталі 2019 року – саме з цього періоду лучани зможуть оплачувати за проїзд у громадському транспорті електронними квитками.