При віддаленому поповненні кошти зараховуються на карту в момент валідації у транспорті

При віддаленому поповненні кошти зараховуються на карту в момент валідації у транспорті

Для здійснення операції поповнення електронних квитків «Соціальна карта тернополянина» доступне поповнення не лише в стаціонарних авторизованих пунктах, але і з допомогою онлайн-сервісів.  При віддаленому поповненні кошти зараховуються на рахунок не миттєво, а впродовж доби, і активуються на рахунку у момент валідації в громадському транспорті. Розраховуватися за проїзд електронним квитком «Соціальна карта тернополянина» після віддаленого поповнення можна через добу в ручних валідаторах та через 30 хвилин в стаціонарних валідаторах у громадському транспорті. Поповнення відбувається покроково: прикладаєте карту один раз і валідатор друкує чек про поповнення, перезаписує баланс карти, знімає вартість оплати за проїзд і друкує квиток, де відображено решту коштів і додатково вказано поповнення.

Також при здійсненні віддаленого поповнення користувачі повинні пам’ятати також  про комісію, яка вилучається на користь банківської установи чи сервісу, що надає можливість поповнення. Для того, щоб перевірити стан рахунку карти достатньо використати «Портал тернополянина»  та у «Сіті-боті Назар». Для цього треба увійти на сайт fayna-karta.te.ua, після цього з’явиться меню, де потрібно обрати «Моя карта». Наступним кроком є введення номеру карти з 9-ти цифр, після чого слід натиснути «Перевірити». Потім на екрані з’явиться інформація про баланс карти.

Наголошуємо, що при здійсненні віддаленого поповнення правильний баланс буде відображатися лише тоді, коли кошти зарахуються. Не варто поповнювати квиток вдруге, виявивши, що кошти ще не зарахувалися, адже цією дією ви заблокуєте попередню операцію поповнення: система не дозволить цього зробити, поки є незараховані кошти.