Виставковий стенд ТОВ «Системний зв’язок» презентували на «Kyiv Smart City Forum 2019»

«Kyiv Smart City Forum 2019» – одна з головних подій Східної Європи та унікальне місце зустрічі для екосистеми розумних міст. Представники влади та громадськості, підприємці, експерти та урбаністи об’єднаються разом, щоб обмінятися досвідом, поділитися найкращими практиками, а також відкрити нові шляхи для співробітництва. На цьогорічному форумі вже вдруге побували представники ТОВ «Системний зв’язок», які презентували свій виставковий стенд.

  • Ми пересвідчилися, що у плані впровадження безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті Тернопіль впевнено лідирує серед інших міст, – розповідає директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків. – Ми перше і наразі єдине місто, яке ввело безготівковий розрахунок у всіх видах міського транспорту. Але цього року ми презентували не лише можливості в транспорті (валідатори, екрани, систему оповіщення зупинок «Розумна зупинка» тощо). Ми представили валідатор, за допомогою якого зможуть розрахуватися за харчування школярі у шкільних їдальнях. Наші фахівці показали, як працює цей прилад із пільговим квитком, і як працюватиме із квитком для учнів, які не є пільговиками, тобто оплачуватимуть за харчування. До слова, дане програмне забезпечення ще проходить тестування в десяти школах Тернополя, але вже найближчим часом ним можна буде користуватися повноцінно. Презентуючи на форумі своє обладнання, ми були здивовані реакцією колег із інших міст. Дехто не міг повірити, що все це виготовлено у Тернополі, думали, що ми купуємо його десь за кордоном. Сподобався учасникам форуму і дизайн наших карток. Другий рік поспіль ми повернулися із форуму з перемогою: цьогоріч – у номінації «Відкрите інноваційне місто», а  у 2018 році ми отримали перемогу у номінації «Краща транспортна модель».

Участь у «Kyiv Smart City Forum» взяв у міський голова Тернополя Сергій Надал.  Під час свого виступу він презентував транспортні інновації у нашому місті, розповів про влаштування розумних зупинок та системи сповіщення пасажирів, спостереження за рухом громадського транспорту в режимі реального часу,  високий рівень транспортної доступності в межах громади, розробку транспортної моделі і формування маршрутної мережі міста, а також про забезпечення безкоштовним проїздом учнів, студентів і усіх пільговиків та переваги впровадження електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» у міському транспорті.

Успішне впровадження у Тернополі персоніфікованого електронного квитка підтвердив модератор дискусії, керівник програми розвитку інфраструктури українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер. Пан Володимир також висловив сподівання, що на прикладі Тернополя ця система найближчим часом запрацює і в інших українських містах.