У їдальнях тернопільських шкіл запрацювали термінали

Станом на сьогоднішній день термінали для здійснення розрахунків за харчування учнів пільгових категорій за допомогою електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» встановлені вже у  половині навчальних закладів Тернополя. Як пояснюють у ТОВ «Системний зв’язок», під час сніданків чи обідів у їдальнях перелічених закладів загальної середньої освіти учні пільгових категорій пред’являють персоніфікований квиток «Соціальна карта тернополянина» для зчитування на терміналі. Оскільки пільгові категорії учнів харчуються у школах безкоштовно (за рахунок міського бюджету), тому таке використання картки вводить автоматизований облік кількості дітей, які отримали обіди у шкільних їдальнях.

Нагадаємо, що учням, які звільнені від оплати за харчування, потрібно безкоштовно виготовити учнівський електронний квиток “Соціальна карта тернополянина”, або перепрограмувати той, який був виготовлений раніше. Для отримання чи перепрограмування електронного квитка “Соціальна карта Тернополянина” потрібно звернутись до  Оператора електронних систем у м. Тернополі за адресою: вул. В.Чорновола, 1 (2 поверх). Для перепрограмування необхідно заповнити заяву та здати наявну пільгову картку.

До слова, невдовзі також заплановано запровадити систему розрахунку за харчування іншими категоріями учнів за допомогою учнівської «Карти тернополянина».   Таким чином, діти матимуть можливість розраховуватися за їжу у шкільних їдальнях або карткою, або готівкою.